Leopardus pardalis

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Leopardus pardalis

Mesaj  Liaza la data de Vin Ian 08, 2010 7:47 pm

Ocelotul face parte din calasa mamalia (mamifere), ordinul fissipeda, familia felidae.
In lume sunt 8 subspecii diferite. Are ca dimensiunea maxima in lungime de 1 metru, latime de 40 cm, inaltimea de 50 cm si 11,5 kg . Femela naste pana la 3 pui dupa o perioada de gestatie de 86 de zile. Ocelotul este un animal solidar desi femelele adesea au teritorii comune cu masculii. Ocelotii sunt animale carnivore care se hranesc cu mici caprioare, rozatoare , pasari reptile sau pesti. Ocelotul se catara cu usurinta in copaci de unde vaneaza cu usurinta maimute si pasari. Ocelotul nu se afla pe lista animalelor ocrotite sau pe cale de disparitie ,dar numarul lor a scazut considerabil din
cauza blanii lor valoroase. Populatiile de oceloti sunt concentrate in junglele tropicale dese din
America Centrala sii de Sud, in zona ecuatoriala. Se intalnesc in Texas si mexic pana in sudul Braziliei si Nordul Argentinei. Ocelotul este de doua ori mai mare decat o pisica domestica si este strans inrudit cu leopardul.
avatar
Liaza

Numarul mesajelor : 89
Varsta : 22

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Leopardus pardalis

Mesaj  Dana la data de Dum Ian 10, 2010 3:36 pm

avatar
Dana

Numarul mesajelor : 1032
Varsta : 28
Localizare : Calarasi

Vezi profilul utilizatorului http://animalute.roadiro.ro/phpbb3/index.php?sid=fbac1b64cc9f046

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum